Má Ether našliapnuté na predbehnutie Bitcoinu?

Mnoho odborníkov a analytikov o tom vôbec nepochybuje a patria medzi nich aj mená ako Nicholas Merten, Dan Morehead a Mike Novogratz. Určite to však neznamená, že by podceňovali kráľa kryptomien Bitcoin, ktorému predpovedajú podobne sľubnú budúcnosť a dosiahnutie nových cenových maximálnych úrovní už v tomto roku. Hlavnú výhodu ETH vidia v novej aktualizácii siete na Ethereum 2.0, ktorá by mohla z druhej najväčšej kryptomeny urobiť skutočne deflačné aktívum. V kombinácii s obrovskou využiteľnosťou vďaka smart kontraktom a decentralizovaným financiám (DeFi) sa Etheru rysuje naozaj zaujímavá budúcnosť. Podľa spomínaných pánov by tak mohol v celkovej trhovej kapitalizácii zosadiť z trónu Bitcoin a mohlo by sa tak stať skôr, ako by sme čakali.

Ako vidí situáciu na trhu kryptomenový analytik Nicholas Merten

Podľa názoru tohto známeho a ostro sledovaného krypto analytika je Ether plne pripravený na explóziu do nového bull marketu. V novom vyjadrení sa Merten zameral najmä na pohľad na dominanciu na trhu, ktorá ukazuje na podiel ETH na trhu v porovnaní s ostatnými krypto aktívami. Nárast dominancie podľa neho naznačuje, že vedúca platforma smart kontraktov získava na hodnote rýchlejšie, ako ostatné kryptomeny.

Pridaj sa do VIP skupiny a získaj náskok pred ostatnými! VIAC INFO TU.

Rovnako nezabudol spomenúť ani aktualizáciu Etherea EIP-1559, ktorá sa postará o pálenie časti transakčných poplatkov a môže tak výrazne pomôcť rastu ceny ETH, nakoľko naň bude vyvíjať deflačný tlak. To sú podľa Mertena hlavné dôvody, prečo Ether uvidíme na nových maximách a prečo by mohol v trhovej kapitalizácii predbehnúť aj Bitcoin.

Veľmi podobný názor zdieľa aj Dan Morehead

CEO spoločnosti Pantera Capital len nedávno predpovedal, že spomínaná aktualizácia pomôže Etheru prekonať Bitcoin a stane sa tak najväčšou kryptomenou. V rozhovore pre Reuters uviedol, že ETH má ako novšia kryptomena so širokou škálou využiteľnosti a EIP-1559 obrovský potenciál, aby jeho predpoveď premietla v dohľadnom čase do reality.

EIP-1559 je jednou z celkovo piatich EIP v rámci aktualizácie Ethereum London a predstavuje kľúčovú zmenu existujúcej štruktúry poplatkov na tejto sieti. Zavádza minimálny poplatok za odosielanie transakcií v sieti Ethereum a odkláňa od systému ponúk, ktorý v súčasnosti umožňuje ťažiarom uprednostňovať najvyššie ponuky. Aktualizácia EIP-1559 je navrhnutá tak, aby programovo prispôsobila používateľov tak, že za každý vyťažený blok zaplatia najnižší možný poplatok a má tak potenciál urobiť z ETH skutočne deflačné aktívum.

Morehead ďalej tvrdí, že budeme svedkami stavu, kde používatelia, ktorí hľadajú úložisko pre svoje bohatstvo uprednostnia Ether pred Bitcoinom. Prechodom na Ethereum 2.0 zároveň výrazne klesne úroveň spotreby energie pri ťažbe (hlavne v porovnaní s Bitcoinom), pričom otázka dopadov ťažby kryptomien na životné prostredie sa v posledných mesiacoch dostala do popredia a javí sa ako extrémne dôležitá aj z pohľadu investorov. Za rovnako dôležitú považuje aj širokú implementáciu Etheru v aplikáciách decentralizovaných financií, ktorá určite pomôže ETH v ďalšom raste.

Určite nesmieme podceňovať ani najznámejšiu kryptomenu – Bitcoin

Morehead je napriek predpovedaniu žiarivej budúcnosti ETH naďalej optimistický aj pri Bitcoine. Údajne sa dokonca vyjadril, že BTC sa bude do konca roka 2021 obchodovať na úrovni 80 000 – 90 000 dolárov a do jedného roka by mohol dosiahnuť cenu až 120 000 dolárov.Rovnako pozitívne vidí aj dlhodobejšiu predpoveď cenového vývoja a prijatie kryptomien mainstreamom by mohlo Bitcoin podľa Moreheada vystreliť až na 700 000 dolárov.

Prečítajte si tiež: Dopyt po krypto platbách a Lightning Network neustále rastie

Do debaty sa svojim vyjadrením zapojil aj zakladateľ a CEO investičnej krypto spoločnosti Galaxy Digital. Mike Novogratz koncom júna povedal, že Ether by sa mohol jedného dňa stať najväčšou kryptomenou. Ether vznikol v roku 2015 a je v súčasnosti druhou najväčšou kryptomenou s trhovou kapitalizáciou 250 miliárd dolárov. Ethereum London je jednou z najzásadnejších aktualizácii tejto siete a mala by nám ukázať, či je výhodnejšie prejsť na Proof-of-Stake (PoS), alebo ostať na Proof-of-Work (PoW), ako Bitcoin. Čo myslíte, ktorá kryptomena vyjde z tohto epického súboja ako víťaz?

Zdroje: cointelegraph.com, dailyhodl.com, coinmarketcap.com

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences