Ripple vydal novú správu o trhoch pre druhý kvartál

Spoločnosť Ripple Labs, ktorá sa venuje digitálnym platbám uviedla, že objem obchodov XRP v druhom štvrťroku 2021 prudko stúpol a to aj napriek výrazným turbulenciám, ktorými si kryptomenový trh v poslednom období prechádza. V novom blogovom príspevku sa tiež objavila správa, že platforma pre blockchainové prehľady CryptoCompare TopTier rovnako potvrdzuje tieto správy a podľa ich zistení denné objemy obchodovania XRP sa v tomto roku medzi Q1 a Q2 výrazne zvýšili. Spoločnosť Ripple je však aj naďalej súčasťou regulačného boja s americkým regulátorom SEC, ktorý tvrdí, že Ripple predal neregistrované cenné papiere vo forme XRP a obvinil aj dvoch vedúcich predstaviteľov spoločnosti.

Priemerný denný objem obchodovania XRP narástol v druhom kvartály takmer dvojnásobne

Podľa novej správy spoločnosti Ripple sa v poslednom kvartály priemerný denný objem obchodovania XRP zdvojnásobil na 4,49 miliardy dolárov. Pre porovnanie v prvom kvartály 2021 bola táto štatistika na úrovni 2,26 miliardy dolárov. Objemy XRP navyše zaznamenali až štyri dni s najvyšším objemom, aký sme kedy mohli pozorovať, čo je pre šiestu najväčšiu kryptomenu určite zásadný úspech a zároveň výzva do budúcnosti. Štvrťročná správa nám poskytuje aj náhľad do trhových údajov spoločnosti, rôzne pozorovania, míľniky a plány do budúcna.

Pridaj sa do VIP skupiny a získaj náskok pred ostatnými! VIAC INFO TU.

Okrem iného sme sa dozvedeli aj o náraste tržieb spoločnosti, ktoré medzikvartálne vzrástli o 7,5 milióna dolárov, zo 150,34 milióna na 157,92 milióna dolárov. Rástli najmä vďaka dopytu po službe On-demand-Liquidity (ODL). Ripple sa v súčasnosti snaží zlepšiť skúsenosti zákazníkov práve pri tejto službe, ktorá eliminuje potrebu predbežného financovania na burzách a umožňujú tiež okamžité globálne platby.

V správe identifikujú aj najvýraznejšie dôvody nárastu volatility trhu

Za hlavných prispievateľov k volatilite kryptomenových trhov označili ransomware útoky, obavy o vplyv ťažby na životné prostredie, tweety Elona Muska, ktoré súviseli s kryptomenami a tiež rôzne regulačné tlaky. Ripple uznal, že cena XRP bola napriek nárastu objemov obchodovania výrazne volatilná a to aj v porovnaní s inými veľkými kryptomenami.

Cena kryptomeny a objemy obchodovania sú však na pozitívnej úrovni a to aj napriek prebiehajúcemu súdnemu sporu SEC proti spoločnosti Ripple a dvom jej vedúcim pracovníkom. SEC obvinil, že prostredníctvom neregistrovanej ponuky cenných papierov vo forme predaja kryptomeny XRP získali neoprávnene až 1,3 miliardy dolárov. Súdny spor mal pôvodne značne nepriaznivý vplyv aj na cenu XRP a väčšina kryptomenových búrz začala kvôli obavám z ďalšieho vývoja situácie s odstraňovaním XRP z ponuky.

Prečítajte si tiež: Nový konektor pre integráciu dApps do Cardana

Samotná spoločnosť Ripple sa vyjadrila, že súdny spor už zbytočne postihol mnoho nevinných menších hodlerov XRP, ktorí s tým nemajú nič spoločné. Uvádzajú tiež ich záujem o čo najrýchlejšie sporu s americkým regulátor a návrat k normálnemu fungovaniu, pri ktorom sa môžu sústrediť na technologické stránky projektu.

Ripple sa najnovšie pozerá aj po zaujímavom odvetví NFT

V druhom štvrťroku spoločnosť Ripple nadviazala partnerstvo s NFT Marketplace Mintable, ktorý používateľom umožňuje ľahko vytvárať, nakupovať a predávať položky pomocou kryptomien, alebo klasických FIAT mien. NFT majú podľa ich vyjadrení dlhodobý potenciál urýchliť ekonomiku tvorcov, inšpirovať nové obchodné modely a vytvoriť otvorený prístup k širšej účasti na modernom finančnom systéme. Novinka ukazuje to, že Ripple sa zaujíma o naozaj široké spektrum pôsobenia na kryptomenovom trhu a nevyhýbajú sa ani jeho najnovším inovatívnym súčastiam.

Zdroje: dailyhodl.com, zycrypto.com, cryptoglobe.com

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences