Nová štúdia od Standard Chartered predpovedá budúce ceny BTC a ETH

Britská nadnárodná banková a finančná spoločnosť Standard Chartered vydala správu o dvoch najobľúbenejších kryptomenách – Bitcoin a Ether. Analytici sa v nej zameriavajú najmä na kryptomenu Ether, za čo hovorí aj jej názov „Ethereum Investor Guide“. Štúdia pochádza z pera Geoffa Kendricka, Christophera Grahama a Melissi Chan a zaoberá sa mnohými témami, vrátane štrukturálnych aspektov celej siete. Z dvojice najväčších kryptomien predpovedajú vyššiu potencionálnu možnosť zhodnotenia pre ETH a samozrejme popisujú aj faktory, ktoré ich k týmto záverom viedli. Poďme sa bližšie pozrieť na ich myšlienky a argumenty.

Rastový potenciál BTC a ETH vás možno prekvapí

Na začiatok je potrebné povedať, že sa jedná o štúdiu, ktorá pochádza od analytikov bankovej a finančnej spoločnosti, ktorej záujmy majú pravdepodobne dosť ďaleko od otvorenej podpory kryptomenového trhu, alebo konkrétnych kryptomien. Podľa analytikov britskej banky a ich novej správy by sa cena Bitcoinu mohla dostať do začiatku budúceho roka na 100 000 dolárov a dlhodobo až na úroveň 175 000 dolárov.

Pridaj sa do VIP skupiny a získaj náskok pred ostatnými! VIAC INFO TU.

Napriek tomu, že BTC a ETH majú podľa ich názoru množstvo spoločných charakteristík, blockchain Ethereum ponúka niečo navyše. Ako najdôležitejšie identifikovali smart kontrakty, decentralizované autonómne organizácie (DAO), decentralizované financie (DeFi), nezameniteľné tokeny (NFT) a tiež mnoho počiatočných ponúk nových coinov (ICO). Investori podľa nich začínajú pomaly naplno chápať a oceňovať potenciál celej platformy.

V správe zdôrazňujú aj plánovaný prechod na Ethereum 2.0 a tento krok vnímajú ako evidentný záujem o zlepšenie environmentálnej stránky projektu. O dopadoch ťažby kryptomien sa vo svete rozpráva stále častejšie a preto sú podobné rozhodnutia aktuálne považované za správny smer uvažovania. Prechod zo systému Proof-of-Work (PoW) na Proof-of-Stake (PoS) je pritom naplánovaný už na prvý štvrťrok 2022.

ETH má vyšší potenciál zhodnotenia, čo so sebou ale prináša aj vyššie riziko

Pri pohľade na konkrétne čísla, bola štrukturálna hodnota ETH určená v rozsahu 26 000 – 35 000 dolárov, čo by pri súčasnej cene predstavovalo až jej 10-násobok. Napriek širokému spektru aplikácii, ktoré Ethereum prináša a omnoho väčšiemu potencionálnemu zhodnoteniu oproti BTC (4-násobok) však dodávajú, že to so sebou samozrejme prináša aj vyššiu úroveň rizika investície.

Prečítajte si tiež: Je možné získať stratené kryptomeny späť?

Analytici Standard Chartered považujú za najväčšie riziko hlavne komplikovaný prechod na nový systém PoS (Ethereum 2.0), nakoľko sa jedná o zásadnú a technicky náročnú aktualizáciu, už tak pomerne zložitej platformy. Obtiažnosť navyše zvyšuje aj fakt, že Ethereum 1.0 a Ethereum 2.0 bežia už nejaký čas paralelne.

Správa sa zameriava aj na regulačné prostredie a konkurenčný boj medzi jednotlivými blockchainami. Podľa analytikov sa budú regulačné tlaky spojené s ETH výrazne líšiť od tých, ktoré sa týkajú Bitcoinu. V konkurenčnom prostredí spomínajú hlavne projekty, ktoré Ethereu konkurujú v oblasti DeFi, NFT a decentralizovaných aplikáciách (dApps). Tvrdia, že niektoré z nich by mohli pri špecifickom zameraní Ethereum ohroziť v konkrétnych oblastiach.

Zdroje: cryptonews.com, techstory.in

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences