Do herných NFT sa naplno púšťa aj jeden z najväčších hráčov

O využívaní NFT v hernom priemysle počúvame už pomerne dlho. Mnoho z hiet však narazilo na kritické problémy a najmä nedostatočný záujem zo strany hráčov. Je potrebné povedať, že tieto pokusy rôznych vývojárskych spoločností sú naozaj iba prvými lastovičkami a nemôžeme sa preto čudovať, že pred ich prípadným úspechom musia vychytať ešte množstvo chýb. Hráčska komunita mala problémy aj s dopadmi kryptomenových transakcií na životné prostredie. Dočkáme sa teda v najbližšom období plnohodnotnej integrácie NFT do hier, ktoré si obľúbia milióny hráčov?

 

Prvou veľkou spoločnosťou, ktorá implementuje NFT do hier sa stáva Ubisoft

 

Tento vydavateľ videohier sa o blockchainovú technológiu zaujímal už v minulosti a v rôznych startupoch experimentovali s prototypmi kryptomenových hier. Aktuálne však plánujú niečo oveľa väčšie a NFT chcú pridať do jednej zo svojich najväčších frančíz. Ubisoft, ktorý stojí za obľúbenými hrami ako Assassin’s Creed a Just Dance, dnes novú platformu Ubisoft Quartz.

 

Ubisoft Quartz hráčom umožní získavať a nakupovať digitálne herné predmety, ktoré budú tokenizované ako NFT na blockchaine Tezos.Prvou hrou, kde bude táto platforma implementovaná, bude PC verzia známej taktickej strieľačky Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint. Jedná sa dlhotrvajúcu sériu tejto spoločnosti, ktorá má milióny fanúšikov a naznačuje to preto, že Ubisoft to myslí s touto iniciatívou skutočne vážne.

 

„Toto je len začiatok...“

 

S týmto tvrdením prichádza priamo spoločnosť Ubisoft, ktorá plánuje prvé NFT dropy 9., 12. a 15. decembra. Tie sú označované ako „digits“ a ďalšie sú naplánované na rok 2022. Infografika nám ukazuje, že sa bude jednať najmä o skiny zbraní, jedinečné brnenia a oblečenie postáv v hre. Nicolas Pouard, viceprezident Ubisoft Strategic Innovation Lab hovorí, že Ubisoft Quartz bude základným stavebným kameňom ambicióznej vízie vývoja skutočného metaverza.

Quartz bude v beta verzii spustený už 9. decembra v Spojených štátoch, Kanade, Francúzsku, Nemecku, Španielsku, Taliansku, Belgicku, Brazílii a Austrálii. Hráči získajú prístup k NFT dropu po dosiahnutí určitej úrovne priamo v hre. Ubisoft dodáva, že pre vytvorenie elektronickej peňaženky na sieti Tezos a jej použitie v hre budú musieť byť hráči starší ako 18 rokov.

 

Dôraz na škálovateľnosť a spotrebu elektrickej energie

 

Práve tieto faktory sú pri implementácii kľúčové a uvedomuje si to aj spoločnosť Ubisoft. Vo svojom vyhlásení zdôrazňujú rozdiel medzi blockchainom Tezos a energeticky náročným bitcoinom. Spoločnosť Tezos tvrdí, že na jednu transakciu v ich sieti sa spotrebuje až 2 milióny krát menej energie, ako je tomu pri Bitcoine.

Pre lepšie porovnanie - jedna Tezos transakcia je z pohľadu energetickej náročnosti ekvivalentom 30- sekundového stream videa a spotreba pri bitcoinovej je odhadovaná na úrovni celého roka streamovaného videa. Tento environmentálny dopad blockchainovej technológie v minulosti vyvolal odpor zo strany hráčov a spoluprácou s blockchainom Tezos, chce Ubisoft predísť podobným problémom.

 

Zdroje:

decrypt.co

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences