Nový konektor pre integráciu dApps do Cardana

Cardano naďalej napreduje v oblasti integrácie smart kontraktov na svojom blockchaine a len nedávno oznámili, že úspešne dokončili hard fork pod názvom Alonzo White. Tým projekt prešiel do ďalšej fázy tejto integrácie a smart kontrakty v sieti Cardano umožnia vývojárom budovať aplikácie pre decentralizované financie (DeFi), NFT, decentralizovanú identitu (DID) a mnoho ďalších vecí. Práve toto sú dôvody toho, prečo sú inteligentné zmluvy pre tento chain najmä z dlhodobého hľadiska extrémne dôležité. Ide o výborné správy, na ktoré určite čakala aj jedna z najvernejších komunít v kryptomenovom svete.

Konektor pre integráciu dApps prichádza prostredníctvom ich vlastnej elektronickej peňaženky Yoroi

Možnosti integrácie dApps predstavuje Cardano na svojej vlastnej elektronickej peňaženke Yoroi, ktorá pochádza od komerčných poskytovateľov Cardano Ecosystems, známych ako EMURGO. Používateľom umožní a uľahčí integráciu so smart kontraktmi a s decentralizovanými aplikáciami, ktoré prídu na tento blockchain. Podľa EMURGO sa plný potenciál chainu Cardano realizuje práve teraz a to aj vďaka novým aktualizáciám Alonzo.

Pridaj sa do VIP skupiny a získaj náskok pred ostatnými! VIAC INFO TU.

Cieľom novej aktualizácie Yoroi je vytvorenie cesty pre používateľov Cardana (ADA) a Ergo (ERG), aby ich aplikácie mohli bezproblémovo vykonávať transakcie na blockchaine Cardano. Konektor tak predstavuje silný stimul pre vývojárov tretích strán, ktorí sa teraz môžu naplno realizovať aj na tomto chaine. Dalo by sa povedať, že prostredníctvom týchto riešení sa otvárajú dvere pre DeFi na Cardane a určite to môžeme do budúcna považovať za bullish signál.

Dôležitý hard fork Alonzo

Alonzo predstavuje hard fork, ktorý je súčasťou takzvanej „Goguen“ éry, ktorá je pomenovaná podľa Josepha Goguena, amerického profesora počítačových vied z Kalifornskej univerzity a Oxfordskej univerzity. Alonzo má spolu tri fázy s označením Blue, White, and Purple. Éra Goguen prichádza po „Shelley“, v ktorej sa Cardano stal plne decentralizovaným blockchainom a členovia komunity sa stali validátormi.

Prečítajte si tiež: Mastercard sa ponára do sveta kryptomien – rovnako chce ale aj pomáhať s vývojom CBDC

Očakáva sa, že tento hard fork bude úplne dokončený do konca augusta a bude obsahovať prevodník, ktorý umožní tokenom ERC20 z blockchainu Ethereum fungovanie na chaine Cardano. Prostredníctvom peňaženky môžu používatelia tiež vkladať svoje tokeny ADA a získavať odmeny ,alebo hlasovať v Project Catalyst. Začiatkom tohto mesiaca sem bolo pred nadchádzajúcou významnou inováciou siete vložených viac ako 70% ADA.

Konektor predstavuje svoju funkcionalitu

Dá sa predpokladať, že príchod konektora zvýši úroveň adopcie kryptomien, nakoľko bol vytvorený pre užívateľskú základňu po celom svete. Medzi činnosti a aplikácie, ktoré konektor umožňuje patrí napríklad nákup a predaj tokenov, prístup k zdrojom, ktoré dApps poskytujú a tiež prístup k ich funkciám. Ďalšou možnosťou je aj validácia vlastníctva rôznych aktív, čo otvára možnosti podobné NFT. Používatelia môžu získať prístup ku konektoru prostredníctvom jednoduchého pridania ako doplnku do svojho preferovaného prehliadača. Odtiaľ majú následne prístup k všetkým funkciám, ktoré chcú používať. 

Zdroje: newsbtc.com, cryptoglobe.com

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences