BNY Mellon ide do kryptomien stále vo väčšom – s ďalšími 5 bankami podporila novú kryptomenovú burzu Pure Digital

Bank of New York Mellon (BNY Mellon) patrí nielen ku najstarším bankám vôbec, ale takisto aktuálne patrí aj medzi tie najaktívnejšie banky v kryptomenovom svete. To potvrdzuje svojimi oznámeniami už od začiatku tohto roka, pričom neustále neprestáva udivovať v tom, ako veľmi sa chce do kryptomenového sveta začleniť. O tom svedčí aj posledná novinka z dielne tejto 237-ročnej banky, ktorá sa aktuálne rozhodla pridať medzi ďalších 5 bánk a podporiť novú digitálnu platformu na obchodovanie kryptomien, Pure Digital.

Pure Digital a podpora výhradne bánk

Projekt Pure Digital nebýval do teraz v kryptomenovom svete takmer vôbec spomínaný. Avšak s najnovším kúskom, ktorý sa im podaril, by bolo veľmi ťažké sa nevenovať tejto novej platforme. Tej sa totižto podarilo získať podporu až 6 bánk, z ktorých sú známe mená práve BNY Mellon a State Street, pričom ostatné 4 banky ostávajú na teraz nemenované.

Tieto inštitúcie majú podporiť daný startup z Londýna, ktorý sa má v pláne prepracovať medzi také burzy ako Coinbase či FTX a jeho hlavným cieľom má byť poskytovanie trading a custody kryptomenových služieb pre inštitucionálnych investorov. Pure Digital má byť plne automatizovanou OTC burzou.

„Rozprávali sme sa s tými najväčšími bankami, avšak myslíme si, že custody banky boli prvé, ktoré skutočne videli dopyt po kryptomenách a preto sú aktuálne vopred.“

Tak zneli slová CEO Pure Digital, Lauren Kiley. Tie podporil aj ďalší spoluzakladateľ tejto ašpirujúcej burzy, Campbell Adams, ktorý povedal, že si nemyslí, že je problém, že táto nová kryptomenová burza plánuje spoluprácu s bankami. Práve naopak, tvrdí, že bez bánk by sa jednoducho kryptomenový svet nedal škálovať a tak má ísť z jeho strany práve o podporu adopcie či o zníženie bariér na vstup do kryptomien.

Prečítajte si tiež: Európska únia sa reguláciami zameria na elektronické peňaženky

Campbell Adams sa navyše aj vyjadril, že prvý obchod by sa na tejto burze mal odohrať už budúci týždeň, pričom by mal zahŕňať Bitcoin. Pure Digital by sa tak mala stať prvou kryptomenovou burzou, ktorá bude z veľkej časti od začiatku podporovaná a tak povediac poháňaná iba bankami. Tie si evidentne stále viac uvedomujú, že kryptomeny zastaviť nevedia a tak sa snažia do tohto sveta aspoň čo najviac začleniť. To potvrdzuje najmä banka BNY Mellon.

BNY Mellon a jej prítomnosť v kryptomenovom svete

Táto banka ešte vo feburári tohto roku zverejnila, že sa plánuje pridať do kryptomenového sveta a začať ponúkať rôzne služby spojené s týmito aktívami. Odvtedy sa ale na verejnosť dostalo hneď niekoľko ďalších noviniek, v ktorých je BNY Mellon prepojená s kryptomenovými projektami.

Napríklad v marci tohto roku sa BNY Mellon rozhodla podporiť kryptomenovú spoločnosť Fireblocks. Tá sa zameriava na správu kryptomenových aktív pre svojich klientov a od tejto banky dostala finančnú injekciu vo výške 133 miliónov dolárov.

Pridaj sa do VIP skupiny a získaj náskok pred ostatnými! VIAC INFO TU.

Okrem toho tiež iba pred týždňom zverejnila spoluprácu s Grayscale Investments, najväčším správcom kryptomien vôbec. Na základe zverejnených informácii má spolupráca medzi týmito dvoma spoločnosťami spočívať najmä pri tvorbe Bitcoin ETF pre Grayscale Investments. BNY Mellon má pomôcť najmä s administratívou či legálnymi prekážkami.

Pomerne aktívnou bankou na poli kryptomien je aj State Street, ktorá už má za sebou spoluprácu napríklad s burzou Gemini, ktorú vlastnia dvojičky Winklevossové. Iba pred mesiacom sa taktiež táto banka rozhodla vytvoriť špeciálne oddelenie pre digitálne financie, ktoré sa ma zameriavať na kryptomeny, blockchain technológiu či digitálne meny centrálnych bánk. Už aj z tohto je jasné, že sa tak spoločnosti Pure Digital podarilo dostať ku pomerne zaujímavým spoluprácam z bankového sektora.

Zdroje: https://cointelegraph.com/, https://cryptopotato.com/, https://ambcrypto.com/, https://cryptobriefing.com/, https://beincrypto.com/

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences