Coinbase nám už čoskoro prinesie obchod s krypto aplikáciami

CEO Coinbase, jednej zo svetovo najznámejších kryptomenových búrz informoval o novinkách, ktoré pre svojich používateľov pripravujú na najbližšie obdobie. Odhalené plány sú súčasťou komplexnej stratégie smerovania spoločnosti. Napriek tomu, že už v súčasnosti poskytujú služby klientom vo viac ako 100 krajinách sveta, chcú aj naďalej pracovať na rozširovaní svojej pôsobnosti a tiež palety služieb. Vedenie burzy má ambiciózne ciele a dúfa, že spoločnosť zohrá v najbližších rokoch dôležitú (až kľúčovú) úlohu v širšom rozvoji krypto priemyslu. Čo sme sa teda dozvedeli v najnovšom blogovom príspevku Briana Armstronga?

Zámer spoločnosti Coinbase aj naďalej rásť je zjavný

Poskytovanie služieb zákazníkom vo viac ako 100 krajinách je pre túto burzu stále málo a ich CEO Brian Armstrong uviedol, že plánujú prechod na globálnejšiu formu fungovania. Ušetrili by tak množstvo času a tiež prostriedkov, ktoré musia aktuálne vynakladať na spĺňanie rôznych smerníc a regulácií pre jednotlivé krajiny zvlášť. Takto ich výrazne zaťažili najmä právne predpisy v USA, Veľkej Británia a pridáva sa aj Európska únia.

Neviete, čo si vybrať? Tak si vyberte všetko! VIP má všetko. Exkluzívny obsah je len začiatok! Vstúpte do VIP sveta Kryptotrejder. Viac info TU.

Predstaviteľ spoločnosti rovnako dodáva, že je dôležité aby zefektívnili proces listovania nových kryptomien. Urýchlenie procesu preverovania krypto aktív by prinieslo benefity pre všetky zúčastnené strany. Vydavateľ kryptomeny by mal jednoduchšiu prácu pri dokladovaní potrebných dát, obchodníci a investori by nemuseli za obľúbeným aktívom čakať mesiace a burza by rozšírila svoju ponuku a mohla skôr začať zarábať na poplatkoch z obchodovania danej kryptomeny. Samozrejmosťou je, že analýza súladu s právnymi predpismi a jeho následné zabezpečenie je aj naďalej dôležitou súčasťou listovania aktív na burze. Za týmto účelom plánujú aj vytvorenie takzvanej „experimentálnej zóny“, ktorá bude združovať podobné nové projekty a následne im bude poskytovať podporu pre ich prijímanie, odosielanie a správu.

Coinbase sa považuje za Apple kryptomenového sveta

Brian Armstrong v príspevku na blogu spoločnosti povedal, že pri svojom smerovaní sa inšpirovali legendárnou spoločnosťou Apple a ich Storefront-om. Apple sa ani zďaleka nesnaží pracovať na vývoji všetkých aplikácií pre iPhone, Mac a ďalšie zariadenia. Namiesto toho sa sústreďujú na poskytnutie výkonnej infraštruktúry pre vývojárov tretích strán, ktorým tak dávajú priestor pre čo najjednoduchšiu formu spolupráce. Významne sa tak rozširujú možnosti vývoja a rôzne inovatívne aplikácie tak vznikajú doslova ako huby po daždi. Armstrong verí, že to isté musia urobiť aj priestore kryptomien a blockchainu.

Pri tomto spôsobe prístupu okrem iného zdôrazňujú aj obrovský potenciál rastu, čo je v absolútnom súlade s ich dlhodobou stratégiou. Na vlastnom obchode s aplikáciami podľa informácií už pracujú, avšak konkrétny termín zverejnenia zatiaľ nebol spomenutý. Vývojárom a ich aplikáciám plánujú poskytovať rozsiahlu podporu a pridajú aj kompatibilitu s ďalšími súčasťami ekosystému Coinbase (napríklad s elektronickou peňaženkou). Veria, že už čoskoro bude akákoľvek aplikácia, ktorá je postavená na decentralizácii a kryptomenách dostupná všetkým používateľom platformy Coinbase.

Nie je to len obchod s krypto aplikáciami, je to celá vízia

Armstrong tvrdí, že v spoločnosti jasne identifikovali trend vývoja trhu s kryptomenami. V poslednom období patria medzi popredných skokanov z pohľadu záujmu najmä projekty DeFi, NFT, rôzne zábavné (fanúšikovské) tokeny a ďalšie. Každých niekoľko mesiacov navyše vznikajú podobné zaujímavé odvetvia a v ich začiatkoch je pomerne náročné identifikovať, ktoré si nájdu uplatnenie a bude sa im na trhu dariť. Namiesto toho Coinbase poskytne platformu a prostredie pre vývojárov, ktorí dokážu vďaka svojmu konkrétnemu zameraniu omnoho flexibilnejšie reagovať na požiadavky trhu a rôzne inovácie.

Prečítajte si tiež: Ethereum ospevuje niekoľko popredných kryptomenových osobností – o koho ide?

Určite sa dá povedať, že sa jedná o veľmi komplexný prístup, ktorý bude s najväčšou pravdepodobnosťou dlhodobo prinášať kvalitné výsledky. Podľa mnohých je to jeden zo základných kameňov extrémneho úspechu spoločnosti Apple, ktorá je v tomto smere asi najlepšou možnou inšpiráciou. Uvidíme, čo tento prístup dokáže urobiť s tak dynamicky rastúcim trhom, akým je ten s kryptomenami.

Zdroje: newsbtc.com, techstory.in, decrypt.co

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences