Crypto.com získalo na Malte licenciu EMI

Ide o pomerne veľkú novinku, nakoľko kryptomenová burza Crypto.com je prvou medzinárodnou platformou, ktorá získala licenciu inštitúcie elektronických peňazí. Táto licencia im výrazne rozširuje možnosti podnikania a svojim klientom tak budú môcť ponúkať služby, ktoré inak môžu zabezpečovať jedine v spolupráci s inými spoločnosťami. Hongkonská burza sa podľa vlastných vyjadrení snaží čo najintenzívnejšie spolupracovať s regulátormi v každej krajine, v ktorej pôsobia. Po problémoch, ktorým aktuálne po celom svete čelí burza Binance sa zdá, že práve to by mohol byť správny smer, vďaka ktorému sa vyhnú zbytočným súbojom s regulačnými orgánmi.

Získanie tejto licencie predstavuje pre burzu zásadný krok vpred

Kryptomenová burza Crypto.com vo svojom štvrtkovom blogovom príspevku oznámila, že sa jej od Maltského úradu pre finančné služby (MFSA) podarilo získať licenciu inštitúcie elektronických peňazí – EMI. Burza spolupracuje s maltským regulátorom už dlhší čas a len pred dvoma mesiacmi sa stali prvou globálnou krypto platformou, ktorá získala licenciu 3. triedy pre virtuálne finančné aktíva (VFA).

Licenciu EMI získali rovnako ako prvá spoločnosť a ide tak už o druhý obrovský úspech tejto spoločnosti z pohľadu regulačných procesov. Vďaka tejto licencii môže burza vydávať platobné karty a zákazníkom na Malte môžu ponúkať aj priame bankové prevody. Za zmienku určite stojí aj to, že Crypto.com dokázalo v decembri minulého roka získať aj austrálsku licenciu pre finančné služby (AFSL).

Predstavitelia spoločnosti to považujú za veľký úspech

K novinke sa vyjadril aj Kris Marszalek, spoluzakladateľ a CEO Crypto.com. Uviedol, že v spoločnosti dlhodobo budujú plne regulované podnikanie a práve spolupráca s regulátormi je podľa ich názoru najlepším spôsobom, ako splniť ich poslanie – prechod sveta na kryptomeny. Získanie prvej licenciu EMI považujú najmä za historický míľnik pre odvetvie kryptomien ako celku. Marszalek navyše deklaroval, že ich ambiciózne plány smerujú k získaniu podobnej licencie v každej krajine, kde pôsobia.

Pridaj sa do VIP skupiny a získaj náskok pred ostatnými! VIAC INFO TU.

Spoločnosť je podľa ich vlastných slov hrdá na to, že v oblasti dodržiavania predpisov, zaisťovania bezpečnosti a ochrany spotrebiteľa sú lídrom celého odvetvia. Crypto.com sa navyše nedarí len na poli regulácií a správa o získaní licencie EMI prichádza iba deň po tom, čo oznámili novú spoluprácu so známou organizáciou UFC, ktorá zastrešuje bojové športy. Logo spoločnosť sme rovnako mohli postrehnúť aj medzi partnermi nedávnych majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji. Crypto.com sa prostredníctvom podobných aktivít, snaží osloviť najmä mladších potencionálnych klientov.

Nekonečný kolotoč licencií a regulácií

Zdá sa, že regulačné orgány po celom svete v posledných mesiacoch posilnili svoj záujem o kryptomenové burzy, ktoré v rôznych jurisdikciách pôsobia často bez príslušných licencií. Ich získanie sa tak pre bezpečné fungovanie krypto spoločností javí ako kľúčové. Presvedčila sa o tom aj najznámejšia burza Binance, ktorá však pravidlá značne podcenila a aktuálne rieši problémy ex-post.

Prečítajte si tiež: Dočkáme sa tento rok ďalšej verejne obchodovanej kryptomenovej spoločnosti?

Malta, ktorá bola označovaná aj za „Blockchain Island“, pracovala po prijatí nových zákonov v roku 2018 na vybudovaní imidžu krypto-friendly krajiny. Realita je však značne odlišná. Proces podania žiadosti je nákladný a mnoho spoločností označuje regulácie za príliš prísne.

Približne 70% začínajúcich spoločností, ktoré dokončili prvú fázu procesu podávania žiadosti MFSA, nepokročilo ďalej po tom, čo maltské regulačné orgány sprísnili svoju politiku. Urobili tak v reakcii na obavy Európskej únie z prania špinavých peňazí. Aj napriek týmto opatreniam však hodnotitelia Finančnej akčnej skupiny (FATF) v júni zaradili Maltu na „šedý zoznam“ krajín, ktoré nerobia dosť pre to, aby zabránili finančnej kriminalite.

Zdroje: decrypt.co, bitcoinist.com, coindesk.com

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences