Prehľad týždňa – Boom kryptomenovej adopcie vo svete či strmý prepad ceny

Tento týždeň bol v kryptomenovom trhu naozaj, ale že naozaj pestrý. Stalo sa toho neúrekom a aj preto vám dnes zhrnieme nielen tie informácie, o ktorých sme vás už informovali aj my, ale aj také, ktoré sme nemali možnosť spracovať. Takže čo konkrétne sa za posledných pár dní stalo?

Bitcoin je oficiálnou menou v Salvádore

Bezpochyby top správa tohto týždňa. Salvádor, ktorý pred 3 mesiacmi oficiálne schválil Bitcoin Law, ho aj tento týždeň zobral do platnosti. Touto správou žil nielen kryptomenový Twitter či celkovo tento sektor, ale takisto sa o nej informovalo veľa aj mimo kryptomien. Dôležitosť tejto správy je markantná a aj preto sme sa aj my rozhodli vám priniesť pár zaujímavostí priamo zo Salvádoru, ktoré môžete nájsť v tomto našom článku.

Nasleduje Panama a Ukrajina

Rovnako podstatné správy sa nám dostali takmer okamžite potom, čo v Salvádore nastal deň B (Bitcoin deň). Panama sa ako ďalšia z krajín Latinskej Ameriky má aktuálne pozerať na návrh zákona, ktorý by nielen prijal Bitcoin a Ethereum ako legálne platobné možnosti v krajine, ale na rozdiel od Salvádoru by to nebolo povinné pre obchodníkov (čo bol jeden z najkritizovanejších bodov Bitcoin Law v Salvádore). Viac o tejto správe sa dočítate napríklad tu.

Ako blesk sčista-jasna prišla správa aj od našich východných susedov, kde dokonca už prišlo ku schváleniu zákona, ktorý má v krajine zlegalizovať kryptomeny. Pokiaľ dôjde ku podpisu tohto zákona prezidentom, tak sa oficiálne dostane do platnosti a tým by sa Ukrajina mohla posunúť na úplne iný level kryptomenovej adopcie. Ak by ste chceli vedieť viac o tejto správe, tak si prečítajte túto správu.

Zaujímavá predikcia od Standard Chartered

Všetky tieto správy by sa mohli určite podpísať aj pod to, že sa z dlhodobého hľadiska môžu kryptomeny dostať na oveľa vyššie ceny. To si napríklad myslia aj analytici nadnárodnej bankovej spoločnosti z Británie, Standard Chartered, ktorí si myslia, že sa Bitcoin môže začiatkom budúceho roku dostať až na 100 000 dolárov, pričom by z dlhodobého hľadiska mohol atakovať až hranicu 175 000 dolárov. O ich názoroch a postojoch sme vás informovali v tomto článku.

To sa však aktuálne môže zdať ako veľmi ďaleký cieľ, keďže sa iba v strede týždňa Bitcoin prepadol za menej ako hodinu o takmer 20 %. Bitcoin z ničoho nič razom zostrelilo z hladiny 52 000 dolárov až na 43 000 dolárov (na niektorých burzách  až pod hranicu 42 000 dolárov). Teórii o tom, prečo sa tak stalo, je hneď niekoľko avšak žiadna z nich nie je na toľko presvedčivá, aby sme s určitosťou mohli povedať, že Bitcoin zostrelilo práve kvôli nej. Jednu z takýchto teórii ale nájdete napríklad tu.

Stratili ste kryptomeny?

Pokiaľ ste ale nestratili iba na hodnote, ale ak sa vám nejako „podarilo“ reálne stratiť aj isté mince alebo tokeny, tak vás môžu čakať veľké nepríjemnosti. Ako sa so stratou kryptomien vysporiadať, prečo k nej mohlo dôjsť, ako sa k nej postaviť alebo ako sa jej v budúcnosti vyvarovať? Aj na tieto otázky sme sa pozreli v tomto našom článku.

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences