Prehľad týždňa – Čínsky FUD, hack Bitcoin.org a problémy spoločnosti Evergrande

Tento týždeň bol plný negatívnych správ. Aspoň to tak na prvý pohľad vyzerá, avšak z dlhodobého hľadiska určite nejde o nič závažné, čo by mohlo Bitcoin, či kryptomeny ako také, nejako ohroziť. Aj to už môžeme vidieť na cenách takmer všetkých popredných kryptomien, ktoré napriek tomu, že sa za posledných 7 dní prepadli o približne 10 – 15 %, väčšina z nich sa za posledných 24 hodín dostáva do zelených čísiel. Aké novinky teda tento týždeň priniesol?

Čínsky staronový zákaz

Hneď niekoľko noviniek z tohto týždňa by sa dalo vybrať ako tých najpodstatnejších. Avšak tá, ktorá sa dotkla kryptomien asi najviac bola spojená s čínskym staronovým zákazom, ktorý mal hovoriť o tom, že sa všetky kryptomenové transakcie dostávajú mimo zákon. Malo ísť o novinku, ktorá ihneď zostrelila Bitcoin či iné kryptomeny nadol, avšak ako sa ukázalo, tak išlo iba o taký istý zákon, aký už Čína vydala ešte v roku 2017. Ten zákon, ktorý takpovediac naštartoval rast Bitcoinu z 3 000 dolárov na 20 000 dolárov iba za 3 mesiace práve v roku 2017. Môžeme takéto niečo očakávať aj teraz? To sa dozviete v tomto článku.

Stránka Bitcoin.org bola hacknutá

Svet kryptomien bol, je a pravdepodobne aj bude plný podvodov či hackov. Hacky sú žiaľ stále veľmi bežné o čom sa tento týždeň presvedčila aj jedna z najznámejších stránok zameraných na Bitcoin, Bitcoin.org. Zatiaľ neznámi hackeri sa pokúsili od ľudí získať financie ilegálnou cestou. Spôsob, akým sa o to pokúsili bol však na toľko primitívny a jednoduchý na odhalenie, že kryptomenovej komunite netrvalo vôbec dlho aby si daný problém všimla, upozornila na neho a následne odstránila. Viac o tejto správe sa dozviete na tomto linku.

Problémy so spoločnosťou Evergrande

Začiatok týždňa nezačal taktiež príliš dobre, keďže sa všetkými trhmi šírila panika a chaos spojený so spoločnosťou Evergrande. Jedna z najväčších spoločností zameraných na trhu s nehnuteľnosťami v Číne (ale takisto aj na svete) má totižto tak veľký dlh, že potrebovala pomoc od čínskej centrálnej banky. No a kým došlo ku oficiálnemu vyjadreniu Čínskej ľudovej banky, tak trhy boli niekoľko dní v neistote, ktorá sa prejavila aj na kryptomenovom trhu. Viac informácii o tejto téme sme si pre vás pripravili v tomto našom článku.

Bitcoin zomrel 37 krát tento rok

Aj tieto všetky správy, ktoré neboli ani zďaleka príliš pozitívne, sa mohli podpísať pod „ďalšiu smrť Bitcoinu.“ Ten podľa Bitcoin obituary zomrel tento rok minimálne 37 krát. Táto stránka pravidelne sleduje to, koľko krát a akými stránkami či magazínmi bol Bitcoin vyhlásený za mŕtvy. Tento rok sa tak zatiaľ malo udiať 37x, čo je takmer trojnásobok toho, čo sme mohli vidieť minulý rok. Pokiaľ si chcete prečítať aj o tejto zaujímavosti, kliknite na tento link.

Pridaj sa do VIP skupiny a získaj náskok pred ostatnými! VIAC INFO TU.

Twitter umožňuje platby Bitcoinom

Aby sme sa však v tohtotýždňovom prehľade trhu nevenovali iba negatívnym správam, tak na koniec sme si nechali jednu veľmi podstatnú a rovnako pozitívnu. Tou je oficiálne zavedenie Bitcoinu ako platobnej možnosti prostredníctvom Twitteru. Správa, ktorá sa začala šíriť kryptomenovým svetom iba minulý týždeň sa tak už stáva realitou. Výhod či pozitív spojených s touto správou je hneď niekoľko. Okrem toho, že pôjde o takmer instantné platby prostredníctvom Lighthing Networku, tak transakčné poplatky budú radovo v jednotkách či maximálne desiatkach Satoshi. Táto správa by sa dala ospevovať oveľa viac, avšak to najpodstatnejšie o nej nájdete v nasledujúcom článku.

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences