Prehľad týždňa začal sa Uptober, ako ťaží Salvádor Bitcoin alebo .....

Tento týždeň nebol nejako extrémne pestrý na novinky či nejaké veľké vzrušujúce správy (či už negatívne alebo pozitívne). Na druhú stranu ale treba povedať, že sme sa dočkali uzavretia mesačnej sviečky, na ktorú veľa ľudí čakalo a ktorá bol podľa predpokladov aj zavretá v červenom. Jedným dychom ale treba povedať, že rovno viedla aj ku prvému veľmi pozitívnemu dňu pre krypto v mesiaci október. Bitcoin a s ním aj množstvo iných kryptomien si počas prvého októbrového dňa veľmi polepšili, čo podľa mnohých predznačuje rast do najbližších dní či týždňov.

Začal sa Uptober?

Nie malé množstvo traderov či profesionálnych investorov čakalo na to, ako sa uzavrie septembrová sviečka. Tento mesiac bol historicky pre kryptomeny takmer vždy červeným mesiacom. Dokonca aj v bull marketoch sa práve počas septembra väčšinou zvykol trh dostať aspoň do miernej korekcie či „vychladnutia“ aby následne začal raketový štart „to the moon,“ a na nové ATH. Tento september nebol výnimkou, keď si Bitcoin odpísal približne 10 % na hodnote.

Na druhú stranu treba ale dodať, že iba za prvý deň októbra sa mu podarilo takmer okamžite pripísať 7 %, čím sa vkladá veľká nádej nielen do najbližších dní, ale taktiež aj do celého mesiaca. Nie nadarmo sa už o tomto októbri začali vyjadrovať ako o Uptober. Pokiaľ si chcete prečítať viac o dôvodoch, prečo je trh tak bullish na nasledujúce dni či týždne, môžete tak spraviť napríklad tu alebo tu.

Salvádor ťaží Bitcoin prostredníctvom sopiek

Asi najzaujímavejšou správou z tohto týždňa bol fakt, že Salvádor začal ťažiť Bitcoin prostredníctvom vulkanickej energie. To, o čom Nayib Bukele hovoril ešte v júni tohto roku sa tak stalo veľmi rýchlo skutočnosťou a táto malá krajina Latinskej Ameriky sa opäť zviditeľnila na kryptomenovej mape. Bukele dokonca aj zverejnil krátke video priamo z danej elektrárne, v ktorej sa má Bitcoin ťažiť. Aj napriek tomu, že ide zatiaľ iba o pokusy a testovanie, Salvádor už oficiálne vyťažil časť BTC. Viac o tejto správe sme si pre vás pripravili v tomto našom článku.

Pridaj sa do VIP skupiny a získaj náskok pred ostatnými! VIAC INFO TU.

Vo Švajčiarsku bol oficiálne schválený prvý kryptomenový investičný fond

Pomerne pozitívna správa prišla tento týždeň aj zo Švajčiarska. FINMA, oficiálny finančný regulátor v danej krajine totižto schválil prvý kryptomenový investičný fond. Crypto Market Index Fund je zatiaľ dostupný iba pre profesionálnych investor a je radený do kategórie „ iných fondov či alternatívnych investícii,“ čím sa radí medzi vysoko rizikové investície. Napriek tomu ale ide stále o krok vpred pretože sa aj prostredníctvom tohto fondu, ktorý bude spravovaný spoločnosťami ako SEBA Bank AG, Crypto Finance či PvB Pernet von Ballmoos AG, bude môcť do kryptomien zapojiť stále väčší počet investorov. O tejto správe sme pre vás taktiež pripravili článok, ktorý nájdete tu.

Ako poraziť akciový trh VLASTNOU HLAVOU

No a nakoniec vám chceme ešte raz pripomenúť aj pomerne zaujímavý podcast z dielne Juraja Karpiša. Jeho podcast Zlé peniaze, dobrý život je určite známy takmer všetkým, ktorí sa zaujímajú o kryptomeny či financie a slobodu ako takú. Posledný diel tohto podcastu ale priniesol veľmi zaujímavú a plodnú diskusiu s členom INESS, Róbertom Chovanculiakom, s ktorým sa Juraj bavil aj o takých témach ako potreba (či nepotreba) vysokoškolského vzdelávania, vlastná hodnota na trhu či zveľaďovanie osobného kapitálu. Pokiaľ ste si tak tento podcast ešte nevypočuli, tak vám ho určite stále vrelo doporučujeme a nájdete ho napríklad aj na tomto linku.

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences