Ako sa správať v aktuálnej situácii na kryptotrhu?

Posledné dni sú najmä na kryptomenovom trhu hektické a preto sme sa rozhodli spraviť pre vás krátky komentár o tom, ako sa v takýchto situáciách správať a čo sledovať. Ako to už býva zvykom, my v Kryptotrejderi radi krotíme vášne pri ATH a zbesilom raste a upozorňujeme na nákupy z chamtivosti. Rovnako sa však chováme aj pri „zbesilých“ prepadoch, kedy zase radi brzdíme ľudí od toho, aby predávali kryptomeny najmä zo svojho Hodl portfólia. Ani jedna z daných reakcií totižto nie je optimálna a môže viesť ku zbytočným stratám, pred ktorými sa vás snažíme ochrániť. Aj o tom bude dnešný článok.

Kam až môžeme klesnúť?

Pri tomto poklese, ktorý nastal a ktorý vôbec nie je drastický, či nejako „smrteľný,“ sa ani netreba zaoberať otázkou, prečo nastal. Nestala sa totižto žiadna veľká udalosť, hack, negatívna fundamentálna správa či čokoľvek iné, čo by malo potenciál Bitcoin takto poslať dole. Preto sa dá hovoriť o tom, že Bitcoin potreboval opäť trochu vychladnúť pred ďalším rastom alebo že bol spôsobený situáciou na iných finančých trhoch. Všetko toto sa dá použiť ako argument pre aktuálny pokles, avšak to, či sú tieto informácie skutočne pravdivé nezistíme.

Preto sa radšej zamerajme na to, kam by až daný pokles mohol prísť. Napriek tomu, že v posledných hodinách vidíme mierny odraz smerom nahor, aktuálna korekcia môže ísť ešte nižšie. Množstvo traderov poukazuje na otestovanie levelu 53 000 dolárov, ktorý je veľmi silným supportom, ku ktorému sme sa ešte nedostali. Zatiaľ sa low aktuálnej korekcie nachádza približne na sume 55 500 dolárov.

Veľmi podstatné bude pri týchto cenových pohyboch ale to, kde presne Bitcoin uzavrie. A to nielen denné sviečky, ale takisto aj týždennú. Podľa analytikov by sa aktuálne Bitcoin nemal uzavrieť pod sumou 56 000 dolárov, pričom ak by sa tak stalo, tak retest 53 000 dolároveho supportu je takmer istý. A ten by mal udržať práve na týždňovom grafe, pretože pokiaľ by sa uzavrelo pod ním, tak je vraj veľmi pravdepodobné, že by sme videli Bitcoin testovať minimálne 48 000 dolárov a to už by sa mohol meniť pomaly aj sentiment. Táto situácia je ale ten najhorší možný scenár, ktorý zatiaľ nie je veľmi pravdepodobný.

Dobrá príležitosť na dokup?

Bitcoin naozaj zatiaľ drží všetky podstatné levely a preto sa netreba unáhliť pri tvorení nejakých záverov o tom, že bull market skončil a začal bear market. Naopak, táto situácia na trhu môže pomôcť so zaujímavými príležitosťami na nákupy do Hodl portfólia. Predsa len, pokiaľ veríte, že sa Bitcoin môže dostať nad 100 000 dolárov, tak nákup okolo sumy 57 000 dolárov predstavuje zaujímavé zhodnotenie.

Rovnako ale tento menší prepad  poskytol aj príležitosť pre nováčikov, ktorí v trhu nie sú, aby do neho nevstupovali na ATH. Taktiež je to skvelá príležitosť na to, aby sa ľudia naučili a zažili v priamom prenose to, že kryptomeny vedia byť oveľa volatilnejšie, ako väčšina iných trhov a to nielen smerom hore, ale takisto aj dole.

Disclaimer: Tento článok neslúži ako investičná rada. Pokiaľ chcete do kryptomien investovať, spravte si svoj vlastný research a investujte iba podľa neho.

 

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences