Bitcoin musí narásť o 50 % ak má S2F platiť - podarí sa to?

Stock-to-Flow je asi jedným z najznámejších kryptomenových modelov vôbec. Konkurenciu tomuto modelu môže robiť maximálne tak Rainbow chart, však v tom prípade sa asi nedá úplne hovoriť o modeli, ako skôr o jednoduchej logaritmickej funkcii. Čo sa týka pozornosti v médiách či na sociálnych sieťach, ale S2F model pravdepodobne nemá konkurenciu. Má však tento model šancu na to, aby si udržal kredibilitu aj na konci novembra?

S2F a 98 000 dolárov do dvoch týždňoch

Stock-to-Flow model pre Bitcoin bol vytvorený pseudoanonymným holandským obchodníkom, ktorý vystupuje na Twitteri pod menom PlanB. Tento používateľ je extrémne populárnym kryptomenovým traderom a analytikom (na Twitteri má viac ako 1.4 milióna followerov), ktorý sa však vo veľkom zameriava iba na Bitcoin. Aj preto sa rozhodol vytvoriť niekoľko modelov práve pre najväčšiu kryptomenu, ktoré majú poukazovať na to, ako by sa mohla v budúcnosti vyvíjať cena najväčšej kryptomeny.

Podrobnosti tohto modelu v dnešnom článku špecifikovať nebudeme a to aj preto, že sme sa venovali S2F v našom poslednom kvartálom reporte. Pokiaľ ste daný report ešte nečítali, tak neváhajte, a pridajte sa do skupín Kryptotrejderu, kde nájdete aj daný report s podrobnejšími informáciami o tom, čo S2F je, ako sa počíta, či používa.

Nás v dnešnom článku bude ale najmä zaujímať to, či danému modelu ešte môžeme veriť, pretože aktuálne to s ním nevyzerá ani zďaleka najlepšie. Podľa jeho tvorcu, PlanB, je model ale stále validný a to znamená, že do konca novembra by sme mali na Bitcoine vidieť ešte poriadnu pumpu. Práve PlanB totižto potvrdil, že jeho predikcia z júna 2021 stále platí a tak by sa novembrová sviečka Bitcoinu mala uzavrieť až nad hranicou 98 000 dolárov.

A to ani nehovoríme o tom, že decembrovú sviečku vidí PlanB a jeho Stock-to-Flow model až nad hranicou 135 000 dolárov. To by znamenalo, že za menej ako šesť týždňoch by sa Bitcoin dočkal minimálne 100 % rastu. A to iba na základe toho, čo predpovedá daný model. Ten sa síce PlanB snažil čiastočne upraviť, keď iba pred niekoľkými dňami upozornil na fakt, že jeho predpokladaná priemerná cena po halvingu je na hranici 100 000 dolárov. To by však malo  zodpovedať celému štvorročnému cyklu, ktorý ešte nie je ani v polovici od posledného halvingu. Práve preto očakáva, že v najbližšom čase by sa nielenže cena mala dostať na 100 000 dolárov, ale takisto by mala vyraziť oveľa vyššie, aby tak „dorovnala“ očakávanú priemerovanú cenu po poslednom, treťom, halvingu, ktorá sa zatiaľ hýbe hlboko pod sumou 100 000 dolárov.

Môže Taproot pomôcť?

Predtým ako sa ale budeme zamýšľať nad tým, či sa Bitcoin môže vôbec dostať na 135 000 dolárov, musíme prekonať hranicu 98 000 dolárov do konca tohto mesiaca. To by ale znamenalo, že nás čaká viac ako 50 % nárast do konca tohto novembra. Má na také niečo Bitcoin kapacitu?

Určite, že áno. Viac ako dvojciferné rasty sme na Bitcoine zažili niekoľkokrát v rozmedzí pár hodín, nie to ešte týždňov. Navyše môže Bitcoinu ku rastu pomôcť aj fakt, že sa na Bitcoine tento víkend aktivoval Taproot, najpodstatnejší upgrade za posledné 4 roky. Ten predošlý upgrade, SegWit, ktorý sme videli v auguste roku 2017, bol nasledovaný práve s viac ako 50 % rastom.  Či sa tak stane aj v tomto prípade nám ukážu už najbližšie dva týždne.

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences