Blockchainová hra podobná Minecraftu: The Sandbox

Sandbox je herná platforma, ktorá umožňuje používateľom vytvoriť si vlastné herné svety. Sandbox bol k dispozícii na smartfónoch iOS a Android od roku 2012. V roku 2018 bola hra nadobudnutá značkou Animoca. Animoca vyvinula platformu Sandbox s grafikou Voxel-Style, podobne ako ostatné populárne hry, ako napríklad ROBLOX alebo MINECRAFT. Protokol so systémom blockchain však umožňuje používateľom vybudovať svoje vlastné virtuálne svety a ekonomiky.

Hráči Sandbox majú plnú slobodu speňažiť svoj digitálny svet pomocou tokenov NFT a blockchain technológie. To je možné prostredníctvom Ethereum blockchainu. Platforma Sandbox bola spustená na Ethereum, pretože má bezpečnosť a silu druhého najväčšieho blockchainu. Sandbox je vytvorený  pre hráčov, ktorí zbožňujú hry a môžu ich hrať kolektívne a nezávisle, na celom svete bez centrálnej kontroly.

Ako funguje?

Softvér Sandbox využíva Ethereum blockchain na sledovanie vlastníctva digitálnych LAND a NFT aktív na jeho uplatňovanie. Používatelia sa zapájajú do ekosystému pomocou Ethereum peňaženiek, ktoré držia SAND tokeny.

Vývojári môžu bezplatne inovovať v rámci platformy Sandbox tým, že navrhujú animácie a interakcie, ktoré majú skúsenosti s ich virtuálnymi nehnuteľnosťami pomocou nástrojov VoxEdit a Game Maker.

Voxel Editor - používatelia môžu vytvoriť voxely, najmenšiu jednotku trojrozmerného dizajnu, navrhnúť a priniesť ju na životné výtvory, ako je flóra, fauna a zariadenia orientované na avatarov.

Game Maker - Nástroj, ktorí umožňujú používateľom vybudovať 3D hry na ich pozemku, pomocou aktív, ktoré vytvorili alebo kúpili na trhu.

Používatelia môžu pridať svoje výtvory na Sandbox Marketplace, kde sú registrované ako tokeny ERC1155 na Ethereum blockchaine. Tieto aktíva sa potom môžu zakúpiť a predávať pomocou SAND.

Technológia

Blockchain technológia sa používa na zaznamenávanie vlastníctva tokenov a umožňuje vlastníkom prenášať, predávať a používať ich bez obmedzenia. IPFS sa používa na uloženie skutočného digitálneho aktíva a zabezpečenie, aby sa majetok nemohol zmeniť bez povolenia vlastníka.

Do Sandbox Gaming sa integrovali tri rôzne blockchainové protokoly ERC-20 pre SAND a Erc-1155 a ERC-721 pre uchovanie a obchodovanie s digitálnymi aktívami. Ethereum je blockchain, ktorý má tisíce dapps a vývojárov a ponúkajú veľký ekosystém, zdroje a podporu od vývojárov

                      

Multiple Class Fungible Token (MCFT)

Tím Sandbox strávil veľa času nad tým, ako zachovať bezpečnosť a integritu pre majetok na blockchaine a zároveň umožňovať rýchlosť a flexibilitu, ktorú hráči a tvorcovia vyžadujú. Ako s mnohými Aspektami dizajnu hry, nemôžete dostať všetko, čo chcete ľahko, takže je to záležitosť vyrovnávacích prvkov a Implementovať najlepšie riešenie.

Štandard ERC-1155, ktorý bol vytvorený v spolupráci s inými hernými spoločnosťami v blockchainovom svete, bol na podporu riadenia miliónov tokenov. Okrem toho, že zmluva o aktívach vyhovuje ERC721 a umožňuje, aby sa viaceré jedinečné položky vytvorili jedinou inteligentnou. Zmluvy majú výhodou udržateľného rozhrania ERC-721, aby sa umožnila interoperabilita s inými trhmi a hrami.

V platforme budú mať používatelia plnú kontrolu nad svojimi aktívami, tým, že sú schopní ich vytvoriť, kúpiť, predať a obchodovať tie isté aktíva na trhu Sandbox Marketplace pomocou SAND tokenu.

Meta Transactions

Sandbox je zameraný na privedenie používateľov, ktorí nie sú z krypto a blockchain sveta, aby dosiahli, že systém by mal byť pre používateľa transparentný, čo najviac. META transakcie umožňujú používateľom, ktorí vlastnia SAND, aby interakcia s platformou bola možná bez potreby vlastniť alebo vedieť, čo je Ethereum, alebo ktoré tokeny sa dajú na platforme použiť.

VoxEdit

Je softvérový balík modelovania 3D Voxel, ktorý umožňuje komukoľvek vytvoriť vlastné voxel aktíva, ktoré môžu používať aj používatelia. To by mohlo byť absolútne čokoľvek od navrhovania ľudí, nástrojov v hre, monštrách alebo architektonických štruktúrach. Okrem toho, VoxEdit je jediným aktuálnym softvérom, ktorý podporuje odosielanie z VoxEdit do Sandbox Marketplace, čo umožňuje používateľom predať svoje diela.

Marketplace

Používatelia si môžu kúpiť, predávať a obchodovať s ich výtvormi vo VoxEdit. Sandbox Marketplace je decentralizovaný trh, ktorý podporuje štandardy tokenu ERC-721 a ERC-1155. Existujú tisíce rôznych dostupných aktív. Marketplace je k dispozícii pre hráčov, aby predávali buď nežiaduce alebo vytvorené aktíva pre zisk. Prípadne je trh k dispozícii pre tých, ktorí by chceli prehľadávať a pridať majetok do ich pozemku v Game Mode.

Game Mode

Toto je Sandbox Metaverse, kde hráči môžu navrhnúť alebo zakúpiť vlastné digitálne aktíva vo vlastnej virtuálnej krajine. Okrem toho, v Game Mode môžu hráči preskúmať ostatných hráčov, skúsenosti a interakciu s ostatnými používateľmi v Sandbox Metaverse.

LAND

Používatelia si môžu kúpiť pozemky na vytvorenie skúseností a zdobia ich digitálnymi aktívami v hre. Pomocou Game Maker, hráči môžu vytvoriť vlastné hry a skúsenosti, ktoré potom môžu použiť na ich pozemkoch v Sandboxe. Okrem toho, držanie pozemku dáva používateľom hlas v správe verejných vecí, čo umožňuje používateľom hlasovať o všetkých aktualizáciách hry.

Pozemok má základnú predajnú cenu 48 USD, kým sa predá všetkých 166,464 pozemkov. Pre verejný predaj je však k dispozícii približne len 124 000. Je to, preto, že 25,920 pozemkov je pridelených na vytvorenie rezervy.

Rezervné fondy sú distribuované partnerom, tvorcom a ako odmeny pre aktívnych hráčov pomocou Sandbox. Približne 10% pozemkov zostane vo vlastníctve tímu Sandbox, pre udalosti a propagačné akcie.

In-Game predmety

In-Game predmety poskytujú možnosť navrhnúť, zdobiť a stavať čokoľvek, čo predstavivosť vytvorí. Používatelia si môžu priniesť svoju pôdu s aktívami, ktoré poskytujú digitálne overenie konečnej ponuky.

Aktíva, ktoré vytvoríte alebo kúpite, sa stáva vaším majetkom a skutočným kryptografickým vlastníctvom.

SAND Tokenomics

Sandbox vytvoril zaujímavú tokenomickú štruktúru pre token SAND. 5% z všetkých transakcií SAND sa účtuje ako poplatok za transakciu. Príjmy z poplatkov sa potom rozdelia 50/50. Polovica zisku prejde do Sandbox Foundation, komunity zameranej na vytváranie sveta Sandbox tým, že ponúka granty na sľubné nadchádzajúce projekty.

Veľa hier Momentálne v Sandbox boli podporované Sandbox Foundation. Druhá polovica príjmov z poplatkov je uvedená do finančných prostriedkov na odmeny. To vytvára nepretržitý cyklický nástroj pre token SAND.

SAND Token

Natívny SAND token je token ERC-20, ktorý funguje na Ethereum blockchaine. Zavedený prostredníctvom Binnce LaunchPad, je SAND viac úžitkový token používaný v ekosystéme Sandbox.

                                                                      

SAND sa používa ako prostriedok výmeny pre transakcie v hre. Tokeny SAND môžu byť použité aj pri nákupe pozemkov a budovania majetku v hre. Tiež, môžu byť použité v riadení, ktoré umožňuje držiteľom tokenu hlasovať o aktualizáciách. Okrem toho môžu užívatelia dokonca delegovať svoje SAND tokeny iným hráčom a hlasovať v ich mene.

Zdroje:

https://academy.moralis.io/blog/what-is-the-sandbox-the-sand-token-and-land,https://installers.sandbox.game/The_Sandbox_Whitepaper_2020.pdf?_ga=2.224555101.635589088.1643182128-117707950.1643182128,https://www.kraken.com/en-gb/learn/what-is-sandbox-sand

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences