Krypto predikcie pre rok 2022 od JPMorgan

Predošlý rok na kryptomenovom trhu môžeme považovať za značne turbulentný a mnoho investorov je určite sklamaných, nakoľko bitcoin a ďalšie veľké kryptomeny nedosiahli nové maximá na úrovniach, ktoré sa očakávali. Navyše sa im nepodarilo udržať ani mnohé kľúčové cenové úrovne a v poslednom období sa výraznejšie prepadli. Napriek tomu sa však určite jedná o aktíva, ktoré priniesli zaujímavé zhodnotenia a investičné možnosti. Mnohé spoločnosti a investori sa preto neboja ani roka 2022 a snažia sa už teraz identifikovať najlepšie príležitosti. Jednou z nich je aj banka JPMorgan, ktorá prichádza so svojim aktuálnym prehľadom kryptomenového trhu.

 

DeFi, NFT a Web3

 

V JPMorgan veria, že so zvýšenou úrovňou adopcie kryptomien a rastom celého trhu sa stanú omnoho relevantnejšími pre celý finančný sektor. Analytik Kenneth Worthington predpokladá, že v roku 2022 dôjde najmä k zlepšeniu využívania kryptomien v rôznych aplikáciách pre bežný život. Pozitívny vývoj očakávajú pre Web3 a rovnako aj pre odvetvie NFT. Príležitosť vidia aj vo zvyšovaní rýchlosti transakcií na rôznych sieťach, čo vedia k rastúcej konkurencii medzi jednotlivými sieťami.

 

Kenneth hovoril aj o decentralizovaných financiách (DeFi), od ktorých pravdepodobne očakávali v minulom roku viac. V ďalšom období však aj naďalej vidia v tomto odvetví obrovský potenciál a predpokladajú rast. Rovnako spomenuli aj množstvo nových zaujímavých projektov a trend vidia hlavne v použiteľnosti aplikácií v každodennom živote. Z investičného hľadiska sa tak budú pravdepodobne zameriavať na spoločnosti, ktoré uprednostňujú reálne riešenia.

 

Ethereum (2.0?) v roku 2022

 

Druhej najväčšej kryptomene a najpoužívanejšej sieti venovali vo svojom reporte rozsiahly priestor. Analytici uviedli, že kľúčová bude najmä práca na škálovateľnosti a riešeniach druhej vrstvy. Samozrejme nezabudli ani na prechod na Ethereum 2.0, ktoré bude fungovať na algoritme Proof-of-Stake (PoS) a malo by zabezpečiť rýchlejšie a snáď aj lacnejšie transakcie. Tento prechod by mohol byť pre Ethereum skutočne prelomovým krokom a určite bude predstavovať jednu z najťažších skúšok obľúbenej siete.

K téme ETH sa vyjadril aj investičný riaditeľ spoločnosti Pantera Capital, ktorý hovorí, že je vysoko nepravdepodobné, že druhú najväčšiu kryptomeny zásadne ohrozia jej rivali. Ako hlavný argument uvádza trhovú kapitalizáciu ETH a tiež zásadné kompromisy, ktoré musela ich konkurencia urobiť pri vývoji. V horizonte 10-20 rokov dokonca vidí to, že až 50% svetových finančných transakcií by sa nejakým spôsobom mohlo dotknúť Etherea.

 

Bitcoin a obchodovanie na burzách

 

Veľká väčšina klientov JPMorgan, že bitcoin v tomto roku dosiahne opäť úroveň 60 000 dolárov. Iba 2% klientov predpokladá, že bitcoin uzavrie rok 2022 pod hranicou 10 000$. Pesimistické nálady sa opierajú najmä o predpoklady niektorých analytikov, ktoré hovoria o možnej masívnej korekcii, ktorú spôsobia pripravované regulácie a tvrdší prístup zo strany jednotlivých jurisdikcií.

Okrem popisu jednotlivých sietí a kryptomien sa v správe zaujímali aj o obchodovanie s kryptomenami, ako také. Predpokladajú, že v roku 2022 porastie vďaka zvýšenej adopcii kryptomien aj objem obchodovaných prostriedkov. Pomerne veľký potenciál pripisujú najmä známej burze Coinbase, ktorá by mohla zaznamenať obrovský rast, priamo úmerný rastu celého krypto trhu. Určite by to pomohlo aj ich akciám, ktorým sa od uvedenia na trhu v rámci IPO príliš nedarí.

 

Zdroje:

techstory.in, u.today

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences