Prehľad týždňa - Bitcoin ETF, varovanie Snowdena či posun Polkadot

Máme za sebou ďalší októbrový týždeň a postupne sa tak preklápame do druhej polovice tohto mesiaca, ktorý množstvo ľudí označovalo za pravdepodobne jeden z najviac bullish mesiacov, aké nás v najbližšom čase majú čakať. Správy z tohto týždňa tomu určite môžu nasvedčovať, keďže minimálne jedna veľká novinka, aj keď zatiaľ iba vo forme neoverenej informácie, sa týmto svetom v posledných dňoch rozšírila. To ale nebolo všetko čo sa udialo a preto máme pre vás pripravený už tradičný prehľad týždňa.

Bitcoin ETF už začiatkom budúceho týždňa?

Hneď niekoľko expertov iba koncom tohto týždňa informovalo, že Bitcoin ETF je už na spadnutie. Tento finančných inštrument je na stole už od roku 2013, avšak až doteraz sa zdalo, že k jeho schváleniu tak jednoducho nepríde. Avšak aktuálne sa v USA javí, že regulátor (SEC), by mohol dať povolenie prvému Bitcoin ETF s názvom ProShares Bitcoin Strategy ETF. K tomuto kroku by sa dokonca mohol daný regulátor odhodlať už začiatkom budúceho týždňa, čo je jeden z dôvodov, prečo sa nám v posledných dňoch cena Bitcoinu a aj ostatných kryptomien tak pekne posunula vyššie. Viac o tejto téme sme pre vás pripravili v nasledovnom článku.

Polkadot sa posúva vpred

Nebýva zvykom, že sa v Kryptotrejderi pozeráme aj na iné coiny ako Bitcoin, Ethereum, Cardano či Tether. Avšak jedna z najväčších kryptomien, Polkadot (DOT), sa posúva výrazne vpred a preto sme sa podrobne pozreli aj na to, v čom tento projekt napreduje. Aktuálne sa má totižto Polkadot pripravovať na spustenie vlastných parachainov, Čo sú to parachainy a ako môže ich spustenie ovplyvniť cenu Polkadot či budúce smerovanie tohto projektu? Aj to sa dozviete v našom článku, ktorý nájdete na tomto linku.

Snowden varuje pred CBDC nešvárom

Edward Snowden, známy whistleblower a zástanca Bitcoinu, sa vo svojom poslednom článku, ktorý zverejnil, tvrdo obul do CBDC. Digitálne meny centrálnych bánk sú podľa neho krokom, ktorý môže extrémne zasiahnuť do rôznych ľudských slobôd a ktorý môže veľmi ovplyvniť aj každodenný život občanov štátu, ktorý sa rozhodne CBDC aplikovať. Problémy s CBDC sú samozrejme dlhodobo známe, avšak Snowden ich pomerne pekne zhrnul vo svojom najnovšom príspevku, ktorý nájdete v našom článku tu.

Veľmi zaujímavé video na tému CBDC pridal aj známy kryptomenový influencer a edukátor, Guy z Coin Bureau. On rozobral CBDC najmä z pohľadu posledného BIS reportu, ktorý podľa neho poukázal na niekoľko extrémnych problémov spojených s CBDC a ich implementáciou. Toto video vám samozrejme vrelo odporúčame a nájdete ho na linku tu.

Čína už nedominuje ťažbe Bitcoinu

Najnovšie vydanie reportu o Bitcoin ťažbe zo strany Cambridge Center for Alternative Finance so sebou prinieslo aj jednu pomerne zaujímavú informáciu. Tá sa týkala o zmene ťažby v Číne, ktorá za posledný rok klesla z viac ako 65 % celkového hashratu siete Bitcoinu, na 0 %. Je viac ako jasné, že za tento prepad môžu zákazy, ktoré sa rozhodli čínske provincie vydať. Do popredia sa vďaka nim dostalo USA, ktoré má teraz viac ako 35 % hashratu. Nasleduje Kazachstan s 18 % a Rusko s 11 %. Ak sa chcete dozvedieť viac, prečo sa USA dostalo takto do popredia, alebo ako je možné, že práve Kazachstan je na druhom mieste s viac ako 18 %, tak vám odporúčame pozrieť si tento náš článok, ktorý sa venoval aj týmto otázkam.

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences