Riešenie škálovateľnosti na Ethereu: OMG Network

OMG rieši škálovateľnosť vrstvy 2 na Ethereum. Škálovanie rieši podstatne lacnejšie a rýchlejšie transakcie.

Verejná sieť OMG umožňuje peer to peer transakcie za nízku cenu, vďaka svojej Plazmovej infraštruktúre vrstvy 2.  Sieť OMG umožňuje komukoľvek riadiť, držať a robiť transakcie s digitálnymi aktívami, spoľahlivo a nemenne uloženými na blockchaine.

Ako funguje ?

OMG má víziu integrovať mnohé elektronické peňaženky pomocou OMG siete (predtým Omisego Blockchain).

Poskytovatelia viacerých peňaženiek sa pridávajú do siete a vzniká viac informácií o tom, ktoré kryptomeny môžu byť vymenené na blockchaine. OMG dúfa, že to môže pomôcť poskytovať bankové služby tým ktorých vylúčili z finančného systému.

OMG Network

Sieť OMG používa Proof of Stake blockchain určený na pohyb aktív medzi rôznymi peňaženkami, bez toho, aby si tieto peňaženky museli nevyhnutne navzájom dôverovať.

Sieť tiež zahŕňa vstavaný obchodný motor, kde poskytovatelia peňaženky môžu zverejniť príkazy a môžu ich prispôsobiť iným stranám, ktoré sa snažia o obchodovanie s rôznymi aktívami.

Tieto objednávky môžu naprogramovať tak, aby dokončenie prebehlo v rámci daného bloku na OMG blokockchaine alebo ich môžu ponechať otvorené na základe dostupných cien aktív.

Nie všetky platby sa musia uskutočniť v rámci decentralizovanej výmeny siete, pretože OMG sieť je interoperabilná s Ethereum blockchainom a Lightning Network.

Ako OMG sieť využíva Ethereum

Sieť OMG má niekoľko technických funkcií určených na to, aby bol kompatibilný s Ethereum blockchainom. Napríklad všetky uzly, ktoré overujú transakcie na blockchaine musia byť nastavené ako uzly na Ethereum blockchaine.

Poskytovatelia peňaženiek môžu tiež vytvoriť nové aktíva zálohované Ethereum alebo môžu vytvárať zmluvy, ktoré uzamknú ETH na Ethereum. Ak sú zmluvy vykonané, tak potom môžu byť peňažné prostriedky opäť odomknuté a vrátené svojim pôvodným vlastníkom.

Myšlienkou je, že na obchodovanie medzi peňaženkami sa môže použiť miesto s vysokou priepustnosťou, pričom konečné transakcie sa uložia na Ethereum.

Technologia

OMG sieť slúži ako riešenie vrstvy 2 pre Ethereum postavený pomocou plazmového protokolu. Plazma je technológia, ktorá dúfa, že umožní vývojárom vytvoriť sériu inteligentných zmlúv, ktoré budú fungovať na vrchole hlavného Ethereum blockchainu.

Sieť OMG sa skladá z troch zložiek, ktoré spolupracujú, aby zabezpečili finančné prostriedky v sieti:

OMG Network inteligentné zmluvy, spustené na Ethereum, poskytujú rozhranie, prostredníctvom ktorých môžu používatelia presunúť finančné prostriedky do siete a mimo nej.

Child Chain Application, ktorý prevádzkuje tím siete OMG, prijíma transakcie používateľov, uzatvorí ich v blokoch a zverejňuje ich do inteligentných zmlúv.

Aplikácia Watcher neustále zaznamenáva Child Chain, schvaľuje fungovanie a hlási akékoľvek nezrovnalosti používateľom. Watcher môže používať každý a čím viac používateľov ho používa, tým viac bude sieť bezpečná.

OMG komponenty

Decentralizovaná zmenáreň

Umožňuje cross-chain transakcie, čo znamená, že používatelia už nie sú obmedzený obchodovaním FIAT / krypto párov a párov BTC alebo ETC / Altoiny, ale namiesto toho budú mať schopnosť obchodovať s altcoinmy voči iným altcoinom priamo cez bloky siete.

Transakcie, ktoré prechádzajú decentralizovanou výmenou, budú validované prostredníctvom konsenzu proof of stake, kde používatelia OMG Network zamknú svoje tokeny OMG, aby hlasovali o platnosti blokov.

Software Developer Kit

Na platobnej platforme, je nevyhnutné, aby boli poskytovatelia peňaženiek, ktoré umožňujú tokenom v obchodných pároch bezpečne uloženie a bezpečne transakcie. To je dôvod, prečo OMG Network poskytuje používateľom Software Developer Kit, súbor nástrojov, ktoré budú podporovať vývojárov, aby vytvorili užívateľsky príjemné peňaženky na blockchaine bez nutnosti znalosti.

Software Developer Kit tiež umožňuje vývojárom integrovať prevody debetných a kreditných účtov, ktoré poskytnú bránu na vklad, výber a konvertovanie fiatovej meny na digitálne aktíva.

Proof of Stake konsenzus

Hlavným účelom tokenu OMG je vkladanie do stakingu. Používatelia majú možnosť zamknúť svoje prostriedky na overovanie blokov na OMG sieti. Ak používatelia zamykajú svoje tokeny aktívne a často, potom budú odmenení transakčnými poplatkami z bloku, ktoré sú úmerná počtu tokenov, ktoré uzamkli.

Avšak, ak používatelia zamknú svoje tokeny na neplatné bloky, budú čeliť možnej strate všetkých svojich tokenov (hard slashing) alebo stratu ich výnosov (soft slashing).

Škálovateľne riešenie Etherea

Projekt je overený matematikou a počítačovou vedou. Je open-source a k dispozícii pre každého. Používatelia majú úplnú kontrolu nad vlastníctvom svojich súkromných kľúčov a finančných prostriedkov.

Čo robí OMG atraktívnym riešením je výrazný nárast priepustnosti a rýchlosť transakcií za sekundu (TPS). Nižšie náklady na gas poplatky a to dosahuje pomocou plazmy.

MoreVP (More Viable Plasma)

Transakcie MoreVP sú pred organizovaním a potvrdením ako jedna transakcia na OMG Network child chain. Tento reťazec je potom zodpovedný za prenášanie týchto transakcií s Ethereum blockchainom. Výsledkom sú nižšie poplatky za gas, pretože pokrývajú jednorazovú zviazanú transakciu z child chainu OMG. Transakcie sa tiež potvrdzujú rýchlejšie ako tie, ktoré potvrdzujú aplikácie vrstvy 1.

MoreVP obsahuje tri základné komponenty konsenzuálneho mechanizmu. To zahŕňa

Inteligentná zmluvu, ktorá optimalizuje a komunikuje medzi zväzkami údajov o transakciách na hlavnom Ethereum blockchaine.

Jednorazový uzol produkujúci blok, ktorý potvrdzuje zväzky transakcií pred potvrdením na Ethereum. (Operator)

Watchers zodpovedajú za monitorovanie siete a zabezpečenie čestného správania od prevádzkovateľa.

Transakcie na sieti OMG môže overiť jeden operátor a sú zabezpečené úplne decentralizovanou Ethereovou sieťou. Okrem toho sieť Watchers v ekosystéme OMG dodáva ďalšiu vrstvu decentralizácie.

Prečo používať práve OMG Network?

Ekosystém OMG je univerzálne Ethereum škálovateľne riešenie, ktoré môže uspokojiť niekoľko demografikov. Pre podniky a projekty OMG podporuje tri kľúčové funkcie:

Platby

So schopnosťou spracovať tisíce transakcií za sekundu, OMG je ideálny pre veľké podniky alebo korporácie, ktoré vyžadujú riešenia založené na blockchaine, ktoré sú schopné uľahčiť hromadné prijatie.

Sieť môže tiež automatizovať alebo nastaviť spúšťacie platby v rámci dodávateľského reťazca, plus ponúka platby v reálnom čase zákazníkom s nulovými sprostredkovateľmi.

Otvorené finančné služby

Sieť OMG je úplne open-source a povolená, čo znamená, že niekto môže prísť a začať tvoriť v sieti. To zahŕňa vytvorenie decentralizovaných financií (DEFI) a otvorených bankových služieb, zatiaľ, čo dodržiava aktuálne požiadavky na otvorené bankovníctvo.

OMG sa zameriava na pomoc digitálnym finančným službám pre nových zákazníkov, pričom sa zaoberá potrebami orientovanými na budúcnosť.

Vernostné body a odmeny

OMG ponúka súkromnú verziu siete, ktorá umožňuje podnikom riadiť odmeny a vernostné body. Sieť  uľahčuje prístup k tomuto protokolu a jeho implementáciu, čo znižuje čas vývoja a prevádzkové náklady.

Vlastnosti OMG Network

Populárne riešenie škálovania pre Ethereum sa môže pochváliť mnohými výhodami.

Rýchlosť

Priepustnosť na Ethereu bola dlhú dobu v priemere 12-14 transakcií za sekundu (TPS). OMG sieť môže odoslať tisíce transakcií za sekundu.

Dôveryhodný

Sieť OMG ponúka úplnú nezáväznosť. To znamená, že používatelia majú kontrolou nad svojimi súkromnými kľúčmi a vlastníctvom svojich finančných prostriedkov. Všetky aktíva spracované prostredníctvom siete zostávajú nemenne zabezpečené na Ethereum blockchaine.

Open-Source

Vývojári môžu vytvoriť svoje vlastné decentralizované aplikácie (dapps) a využívať vývojárske nástroje a SDK (Software Developer Kit), ktoré sú k dispozícii bez akýchkoľvek poplatkov.

Green Blockchain

Sieť OMG využíva mechanizmus konsenzu proof of stake, čo znamená, že na výrobu a overovanie blokov je potreba veľmi málo energie.

OMG Token

Token uľahčuje prevádzku a bezpečnosť ekosystému OMG. Predovšetkým sa OMG token používa ako uzamykateľný token, na zabezpečenie siete. Užívatelia môžu zamknúť svoje tokeny OMG, aby sa stali uzlami na sieti OMG a na oplátku zarábajú odmeny. Token OMG je ERC-20 a má obmedzenú maximálnu kapacitu 140 miliónov.

Zdroje:

https://messari.io/asset/omg-network/profile/technology , https://www.kraken.com/learn/what-is-omisego-omg , https://www.abra.com/cryptocurrency/omise-go/ , https://academy.moralis.io/blog/exploring-omg-network-omisego-and-the-omg-token

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences