Staples Center mení názov na Crypto.com Arena - CRO narástol o 70 %

Jedna z najväčších noviniek posledného týždňa sa týka ázijskej kryptomenovej burzy Crypto.com. Tá sa vôbec netají tým, že marketing je pre ňu takmer najdôležitejšou súčasťou ich biznis modelu či stratégie. No a to je poriadne vidno. Crypto.com si iba v poslednom roku pripísala na konto niekoľko spoluprác, najmä zo sveta športu, ktoré by sa dali opísať ako dobré marketingové ťahy. Posledný z nich, by však patril do kategórie bravúrnych.  

Staples Center mení po 20 rokoch meno

Jeden z najväčších a najznámejších športových altánkov na svete, Staples Center, mení svoje meno prvý krát od svojho vzniku. Ešte v roku 1999, kedy bol daný štadión vybudovaný, sa spoločnosti Staples Inc., podarilo podpísať lukratívny kontrakt na 120 miliónov dolárov výmenou za 20 ročné právo na pomenovanie štadióna.

Ten sa odvtedy stal takmer ikonou medzi športovými komplexami, či sa môže dokonca pýšiť tým, že je domovským štadiónom pre basketbalový NBA tím Los Angeles Lakers či hokejových Los Angeles Kings z NHL. A presne tieto veľkokluby (v daných športoch) a rovnako aj niekoľko ďalších klubov bude od konca budúceho mesiaca už trénovať či súťažiť na štadióne s názvom Crypto.com Arena.

Dňa 25.decembra má totižto dôjsť ku oficiálnemu premenovaniu daného štadióna, pričom približne v júni budúceho roka by mali byť vymenené aj všetky nápisy či značenia. Kryptomenovej burze Crypto.com sa totižto podarilo uzavrieť spoluprácu so spoločnosťou AEG, ktorá má štadión na starosti. Hodnota danej spolupráce sa odhaduje na 700 miliónov dolárov po dobu najbližších 20 rokov.

Okrem toho sa údajne mala Crypto.com stať aj oficiálnym partnerom klubov Los Angeles Lakers a Los Angeles Kings. Aj to tiež naznačuje, že nemá ísť iba o akúsi formu „povrchnej“ spolupráce, ale že pôjde naopak o oveľa komplexnejšiu a bližšiu spoluprácu. To naznačujú aj vyjadrenia oboch CEO.

„Z danej spolupráce s AEG a investovania do tohto mesta sme nadšení. Počnúc Crypto.com Arena priamo v centre mesta a využívaním našej platformy a kreatívnych spôsobov ako spojiť kryptomeny a budúcnosť svetového športu, technológie a zábavy chceme vylepšiť najmä zážitok pre fanúšikov v LA ale takisto aj po celom svete.“

Tak znelo oficiálne vyjadrenie od CEO Crypto.com, Krisa Marszaleka. Rovnako pozitívny bol aj CEO AEG, Dan Beckerman, ktorý Krisa doplnil nasledovne:

„Tieto spoločnosti zdieľajú nielen víziu o inovácii a budúcnosti športu, ale takisto aj zanietenie pre komunity v miestach, kde sa vyskytujú.“

Prepojenie kryptomien a športu sa prehĺbilo

Crypto.com sa aj týmto kontraktom dostane opäť viac do povedomia športových fanúšikov. Tí už o tejto kryptomenovej burze môžu vedieť či už z UFC, F1 alebo dokonca rôznych popredných futbalových klubov v Európe. Avšak toto rozhodnutie sa dá z časti brať ako reakcia na podobný krok zo strany priamej konkurencie.

Burza FTX totižto iba v marci podpísala dohodu s basketbalovým tímom Miami Heats o premenovaní ich štadióna na FTX Arena. Celkovo má byť hodnota tejto spolupráce 135 miliónov dolárov pričom by mala trvať 19 rokov. V prípade Crypto.com je však suma oveľa, oveľa vyššia, avšak predpokladá sa, že je to tak aj preto, že Staples Center je oveľa významnejším štadiónom (a samozrejme ide o oveľa bližšiu spoluprácu). Práve v danom komplexe sa ale napríklad už niekoľko rokov koná aj Grammy, pričom sa tak stane opäť aj v januári budúceho roka, čím môže Crypto.com docieliť zasiahnutie úplne iného publika.

Reagovala aj cena CRO

No a pokiaľ by sa vám zdalo, že ide o extrémne predražené spoluprácu, tak od momentu, kedy bola táto spolupráca oznámená, sa celková trhová kapitalizácia tejto kryptomeny navýšila o takmer 50 %. Ešte včera ráno bola trhová kapitalizácia tejto kryptomeny pod sumou 10 miliárd dolárov, zatiaľ čo dnes už atakuje hranicu 15 miliárd. Táto operácia tak Crypto.com určite vyšla, čo potvrdzuje aj fakt, že CRO, natívny token danej burzy, je s takmer 70 % nárastom na hodnote za posledný týždeň najziskovejšou kryptomenou v TOP 100.

Registrujte sa na crypto.com a získajte 25$ bonus 

Zdroje:

https://bitcoinist.com/, https://forkast.news/, https://cryptopotato.com/

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences