Norton ponúkne platformu pre jednoduchú ťažbu Etheru

Ťažba kryptomien je často skloňovaným aspektom celého krypto ekosystému a v poslednej dobe sa hovorí najmä o jej záťaži na životné prostredie. Aktuálne je zväčša v rukách obrovských fariem, a preto je správa o novej ťažobnej platforme Nortonu viac než zaujímavá. Otáznou je jej zameranie na kryptomenu Ether a tiež možná ziskovosť na bežných počítačoch.

Spojenie ťažby kryptomien s lídrom v oblasti kybernetickej bezpečnosti neznie určite zle

Antivírusová softvérová spoločnosť Norton celkom prekvapivo oznámila nový prírastok do svojej ponuky softvéru – ťažbu kryptomeny Ether. Samotná ťažba by mala podľa zverejnených informácií prebiehať priamo prostredníctvom nástroja na kontrolu vírusov. Vybraná skupina klientov, ktorí využívajú softvér Norton 360, už dostala pozvánku na testovanie tejto novinky pod názvom Norton Crypto.

Podľa spoločnosti musí množstvo ťažiarov vypínať kvôli ťažbe rôzne bezpečnostné prvky, čo samozrejme znamená, že sa vystavujú vyššej miere rizika kybernetického útoku. Často sa navyše stáva, že vyťažené kryptomeny sú ukladané priamo na pevnom disku zariadenia, ktorý je v prípade poškodenia častou príčinou nenávratnej straty vyťažených kryptomien.

Norton plánuje novinkou vyriešiť oba spomínané problémy ťažby. Tým, že sa bude ťažiť priamo na jeho antivírovej platforme, nebude potrebné, aby sa ťažiari vystavovali nebezpečenstvu tým, že vypnú antivírový program. Zisk z ťažby bude navyše smerovať do cloudovej elektronickej peňaženky s názvom Norton Crypto Wallet, čím sa predíde riziku straty kryptomien pri zlyhaní pevného disku počítača. Dodali, že Norton Crypto poskytne aj možnosť odoslania vyťažených kryptomien do elektronickej peňaženky Coinbase.

Prečo sa spoločnosť Norton rozhodla pre tento krok a čo je hlavným cieľom

Podľa Vincenta Piletteho, CEO NortonLifeLock, spoločnosť navrhla a vyvinula funkciu pre ťažbu kryptomien ako rozšírenie služieb platformy kybernetickej bezpečnosti. Digitálny život klientov spoločnosti sa neustále vyvíja extrémne rýchlym tempom a s týmto trendom chcú určite udržať krok. Pilett dodal, že jednoducho chcú priniesť svojim klientom možnosť ťažby pod značkou Norton, ktorej dôverujú.

Pridaj sa do VIP skupiny a získaj náskok pred ostatnými! VIAC INFO TU.

Vďaka Norton Crypto by mali mať používatelia možnosť, ako začať s ťažbou kryptomien doslova niekoľkými klikmi. To by samozrejme výrazne uľahčilo vstup do pomerne technicky náročného ekosystému ťažby kryptomien. Antivírový program Norton 360 využíva viac než 13 miliónov zákazníkov po celom svete, takže novinka je zásadnou správou pre celý krypto svet a rozhodne prispeje k rozšíreniu povedomia o kryptomenách a ich adopcii.

Oznámenie o novej platforme Norton Crypto okamžite prinieslo aj niekoľko zásadných otázok

Platformy, ktoré ponúkajú ťažbu kryptomien na bežných počítačoch, alebo dokonca mobilných zariadeniach, sú často rôznymi podvodmi. Tejto situácie sa pri Nortone určite báť nemusíme, ale otázka ziskovosti takejto činnosti je viac než na mieste. Bežné počítače s nedostatočným výpočtovým výkonom v kombinácii s relatívne drahou elektrickou energiou v domácnostiach sú takmer vždy pod hranicou, ktorá rozhoduje o tom, či ťažba bude v konečnom zúčtovaní zisková. Aj samotná spoločnosť sa vyjadrila, že pravdepodobne bude potrebné vlastniť zariadenie na istej stanovenej úrovni. Ťažba prostredníctvom Norton Crypto tak možno nebude úplne pre každého.

Prečítajte si tiež: Adopcia prichádza – Začne prezident Salvádoru malú revolúciu v Bitcoine?

Ďalšia zásadná otázka spočíva v tom, že správa o Norton Crypto hovorí iba o ťažbe kryptomeny Ether. Všetci určite vieme, že blockchain Ethereum je aktuálne vo fáze prechodu na Proof-of-Stake, čím ťažba ako ju aktuálne poznáme na tomto chaine v podstate skončí. Načasovanie spustenia platformy Norton Crypto je preto dosť záhadné. Spoločnosť sa však vyjadrila, že do budúcna plánuje priniesť možnosť ťažby aj pre iné kryptomeny, avšak zatiaľ nie je známe, o ktoré sa bude jednať.

Zdroje: ryptonews.com, cryptoslate.com, bitcoinist.com

Kontakt

Máte nejakú otázku? Spýtajte sa nás a čoskoro sa vám ozveme.

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.

Update cookies preferences